Guide: Find det rigtige hønsehus til dine fjerkræ

Det kan være en fordel at have høns i sin have, især hvis pladsen er til det. Det giver både ekstra liv og hjælper til at man kan være mere selvforsynende med både kød og æg. Men for at man kan sikre en god og sund selvforsyning, er det vigtigt at man sørger for, at ens høns trives.

Vælg det rigtige hønsehus ud fra race

En af de ting, som er vigtige når man har høns, er at man har sat sig ind i hvilken race man ejer og hvad denne type høns kræver. De forskellige racer har nemlig forskellige behov, herunder også behov for mængder af plads. Dette er en essentiel viden, når man skal ud at vælge det helt rigtige hønsehus. Du kan se et bredt udvalg af forskellige typer hønsehuse ved at klikke på linket her: https://e-home.dk/produkt-kategori/husdyr/hoensehuse/. Her kan du nemt danne dig et overblik over de mange hønsehuse og finde et som passer perfekt til både hønsenes behov og dine ønsker.

Frilands høns eller hønsegård

Alt efter mængden af plads og hvor man bor, kan man vælge om ens høns skal gå frit rundt på hjemmets matrikel eller om de skal være i en gård. På overstående link, finder du hønsehuse som passer til begge muligheder, hvor ingen af løsninger er mere rigtig end den anden. Det vigtigste er bare, at dine høns bliver lukket ind om natten, så de kan sove trygt. Ved at aflukke hønsehuset om natten, behøver du heller ikke frygte for, at der kommer en ræv forbi og tager dem. Det er blot en god rutine at lukke dem ind om natten og ud igen om morgenen, så sikrer du også at du har nogle høns som trives, og derved kan levere gode æg.

Husk altid at sørge for dine høns trives og har et komfortabelt hjem.