Monthly Archives: July 2021

Sådan holder du en uforglemmelig grillfest

Sommeren er over os og det betyder blandt andet en masse muligheder for at samle venner og familier. En hyggelig grillfest er en god måde at samle folk man holder af for at nyde sommerens sol og varme. Men en vildere grillfest er sværere at glemme end en hyggelig én, selvom begge har deres fordele.

Sommer betyder kolde drinks, is, grill og hygge. Det er en perfekt årstid at samle folk og have et brag af en grillfest. Vil du gerne imponere gæsterne med en velafviklet fest? Så sørg for at gøre den svær at glemme. Få dem til at mindes sommeren med din grillfest som det karakteristiske for sommeren. Huske at have førstehjælpstasker stående hvis grillfesten skulle gå en tand for langt.

Musik og aktiviteter

Alle kan hold en hyggelig grillfest, smide nogle bøffer på grillen, skrue lidt op for musikken og have nogle hyggelige samtaler. Men hvis du gerne vil gøre din fest uforglemmelig, må du også skrue op for kreativiteten. Find på nogle aktiviteter som vil gæsterne ud af deres komfortzoner – få dem til at lege som børn igen.

Find f.eks. Twister frem, lav en konkurrence hvor det gælder om at lave sjov flips i trampolinen eller sæt glidebanen frem på græsset. Det er kun fantasien der sætter grænser, så længe aktiviteterne kan udføres på en forsvarlig måde.

Sørg for væske

Du vil gerne have at din fest bliver svær at glemme, men ikke på grund af uheldige situationer hvor nogen er kommet til at falde om af manglende væske. Så sørg for at dine gæster har rig adgang til væsker, for eksempel ved at have vandkander eller en mælkekande stående til de gerne vil lidt forskelligt at fylde væskedepoterne med.

Med sikkerheden på plads er det ellers bare med at få sparket sommeren ordenligt i gang med et brag af en grillfest, som vil huskes lige til påske.

En helikoptertur i gave 

Den første flyvedygtige helikopter stod klar i begyndelsen af 2. verdenskrig. Det var ikke den mest sikre helikopter, men den kunne trods alt flyve. Siden da har teknologien for alvor taget fart. Nu er helikopteren et af de mest sikre fartøjer, vi har. Det er faktisk langt farligere at sætte sig ind i en bil og køre i dag.  

 

Læs mere her for at prøve dette sikre luftfartøj. Nu kan man nemlig selv opleve en tur i helikopter. Eller også kan man give det i gave til en person, som gerne vil have en oplevelse. Det er både en sjov og anderledes gave. Der tilbydes helikopterture fra store dele af landet. Derved kan man selv vælge hvilken del af Danmark, man ønsker at se højt oppe fra.  

 

Få luft under vingerne 

… eller fødderne. Vi mennesker er blevet udstyret med et par ben, som kan tage os fra A til B. Det er da egentlig ret fedt. Det havde måske været federe med et sæt vinger, så man i stedet kunne flyve rundt. Man ville måske blive lidt svimmel. Heldigvis er det da smart, at man kortvarigt kan få følelsen af at have vinger for en kort stund i en helikopter. 

 

Vælger man at købe en helikoptertur, kan man svæve rundt i 200 kilometers hastighed cirka 400 meter over jorden. Så kan man se Danmark fra et helt nyt perspektiv. Det kan være virke skræmmende for nogen, men mange af os elsker at få et adrenalinsus i ny og næ. Hvis man er heldig, kan man få lov til at styre helikopteren sammen med piloten.  

 

Mennesker med store drømme 

At kunne flyve er noget, vi mennesker altid har været fascinerede af. For 400 år siden lavede Leonardo Da Vinci nogle tegninger med svævende ting. Han tegnede faldskærme og helikoptere. Man kan læse meget mere om Da Vincis ideer på videnskab.dk. Hans ideer var klart foran sin tid. Den dag i dag er hans ideer blevet til virkelighed.  

 

Fra ide til realisering 

Et kinesisk legetøj var muligvis grobund for Da Vincis ideer. Det var en håndholdt lille ting med propeller. Den fungerede som en slags snurretop. Med den ene hånd kunne man få propellerne til at dreje rundt. Derefter kunne legetøjet svæve i luften. Teknologien har taget fart siden.  

 

Da Vinci er et klart eksempel på, at ideer kan realiseres. Dette er noget, vi andre kan tage med i vores liv. Tror man nok på sin ide, kan det være, at andre kan tro på den lige så meget. Det gælder uanset hvor urealistisk og skør ideen er. 

regn

Sådan forbereder du dig på sommerens regnskyl

Når det er sommer, er der næsten ikke noget bedre sted at opholde sig end Danmark. Den danske sommer er helt speciel med dens skønne lys, dejlige sommerfester og ofte høje temperaturer. Den kan dog også være en våd fornøjelse, og med klimaforandringerne ser vi oftere end tidligere kraftige regnskyl eller deciderede skybrud. 

Her i artiklen ser vi på, hvad man kan overveje at gøre forud for sommeren og dens til tider heftige byger, så læs med her, hvis du er husejer i et område, der risikerer oversvømmelse. 

Dette kan du gøre for at forberede dig 

Allerede i god tid inden sommeren bør du forberede dig på eventuelle kraftige regnskyl. Det nytter ikke noget, at du sidder og søger på nettet på Mobilcovers iPhone 6/6S/7/8/SE eller på oppyntning til sommerfesten og er helt uforberedt, når det pludselig vælter op med vand fra toilet og kloakker. Sørg for i god tid at have en plan for, hvad der skal gøres, når regnen kommer. 

I god tid kan du fjerne alt, der står på gulvet, som ikke tåler vand. Kasser med papirer, billeder eller andet kan sættes op på noget, så det er i sikkerhed. Husk på, at går det rigtigt vildt for sig, kan vandet stige meget højt inde i huset. 

Har du forberedt dig rigtigt godt, kan du være heldig at vandet slet ikke trænger ind i dit hus under et skybrud. Mange har held med at blokere for vandet med sandsække. Her nytter det ikke med en enkelt sandsæk, nej der skal mange til. Her kan du slå dig sammen med naboerne og bestille en stor portion, eller I kan bestille et læs sand og selv lave dem. 

Det kan have store konsekvenser at få et skybrud indendørs og det er noget, man for alt i verden vil undgå. Med disse simple råd er du bedre rustet, hvis uheldet skulle være ude.