Fejemaskine skaber bedre indeklima i produktionsvirksomheder

Har du ansvaret for rengøring af jeres firmas produktionsfaciliteter, ved du om nogen hvor svært det kan være at opretholde et tilfredsstillende rengøringsniveau. Det kan bare ikke undgås at der samles en masse snavs og støv på produktionens gulvarealer, når man ikke har det rette udstyr til rådighed. Ineffektiv rengøring resulterer hurtigt i et yderst dårligt arbejdsmiljø, og derfor kan det også hurtigt komme til at påvirke selve produktionen negativt. Ønsker I at undgå det, bør I derfor overveje at investere i en professionel fejemaskine.

Med en professionel fejemaskine bliver det nemlig muligt at rengøre markant mere omfattende gulvarealer, end det ellers vil være muligt. De yder en ekstremt effektiv rengøring, og så undgår du desuden at skulle udføre en masse manuelt arbejde.

Der findes dog efterhånden en masse forskellige modeller på markedet, og derfor bør I starte med at overveje hvilke behov lige netop jeres produktionsfaciliteter har. Først og fremmest skal I være opmærksomme på, at hvis jeres produktion foregår indendørs, så er det de eldrevne modeller I skal rette blikket mod. Disse fejemaskiner er yderst alsidige, og kan ligeledes anvendes udendørs. Har omfattende udendørsarealer, kan I også vælge at overveje en benzindrevet model, men disse maskiner må ikke anvendes indendørs af sikkerhedsmæssige årsager.

I den forbindelse er det også vigtigt at I vælger en model med sug, hvis jeres produktion finder sted indendørs, da maskiner uden sug ej heller må anvendes indendørs. Modeller med sug er desuden bedre til at opfange fine partikler som støv, hvilket også vil være med til at forbedre luftkvaliteten i produktionshallen. En eldrevet fejemaskine med sug giver derfor ikke blot et bedre arbejdsmiljø for jeres personale, men også for jeres produktionsmaskiner.

En gang imellem bliver en fejemaskine nødt til at få renset sit filter for ikke at miste ydeevne. Det kræver dog en del opmærksomhed fra operatørens side, hvilket ofte betyder at det ikke lige bliver gjort til tiden, hvis overhovedet. Derfor vil det anbefales at vælge en model som har automatisk filterrens, så operatøren blot kan fokusere på at feje gulvarealerne. På den måde er du sikker på, at maskinens filter altid er rent, og at den altid har maksimal ydeevne.

Endelig skal I overveje hvilken type fejemaskine, der vil være bedst egnet til jeres produktionsfaciliteters gulvarealer. Her kan I vælge enten en ride-on maskine eller en walk-behind maskine, alt efter jeres behov. 

Med en ride-on model opnår I den højest mulige rengøringseffektivitet, som gør det muligt at afdække selv de største produktionsfaciliteter. Disse maskiner tilbyder desuden yderst god ergonomi, da operatøren blot sidder og styrer den som en bil. En ulempe ved en ride-on model kan være dens manglende manøvredygtighed, hvilket giver udfordringer på gulvarealer med begrænset plads. 

Er jeres produktionshal indrettet sådan, vil en walk-behind model, hvor operatøren går bagved maskinen, med sin manøvredygtighed være bedre egnet. Disse mere kompakte modeller vil dog ikke kunne yde en effektivitet på niveau med ride-on modellerne.

Valget afhænger altså udelukkende af størrelsen og indretningen af jeres produktionshal.

Ønsker I at skabe et godt arbejdsmiljø både for jeres produktionsfaciliteter og ikke mindst for jeres personale, så invester i en professionel fejemaskine i dag!

Skriv et svar