Gode råd til indretning af have og altan

For mange er haven og altanen et vigtigt frirum, hvor man kan nyde naturen og slappe af. Derfor er det vigtigt, at man indretter dem på en måde, der passer til ens egen smag og behov. Her får du nogle gode råd til, hvordan du kan indrette din have og altan på en smart og praktisk måde.

Tænk i funktioner

Inden du går i gang med at indrette din have eller altan, er det vigtigt, at du tænker over, hvilke funktioner den skal kunne opfylde. Skal der være plads til at spise og hygge med venner og familie, eller skal det være et sted, hvor du kan slappe af og læse en bog? Når du har fundet ud af, hvad du vil bruge haven eller altanen til, bliver det nemmere at vælge de rigtige møbler og planter.

Skab en sammenhæng

For at skabe en sammenhæng mellem inde og ude, kan det være en god idé at tænke på farver og materialer i indretningen. Vælg f.eks. en farve, som går igen i både stuen og på altanen eller haven, eller vælg en række planter, som er ens i farver og teksturer.

Tænk over pladsudnyttelsen

Når man har en lille altan eller have, kan det være en udfordring at få plads til alle de ønskede funktioner. Her kan det være en god idé at tænke i pladsudnyttelsen og vælge multifunktionelle møbler. F.eks. kan du vælge en havebænk med opbevaring i, eller en klapstol, som kan foldes sammen, når den ikke er i brug.

Skab højde og struktur

For at skabe en interessant indretning, kan du med fordel arbejde med højde og struktur. Det kan du gøre ved at vælge forskellige planter med forskellige højder og teksturer, eller ved at hænge planter og lygter op i forskellige niveauer. Desuden kan du skabe struktur ved at vælge møbler i forskellige størrelser og former.

Pynt med lys

Lys kan skabe en hyggelig og stemningsfuld atmosfære, og derfor kan det være en god idé at tænke på belysningen, når du indretter din have eller altan. F.eks. kan du hænge fine lanterner eller lyskæder op i træer og buske, eller vælge lamper, som kan skabe en blød og behagelig belysning.

At indrette sin have eller altan kan være en sjov og spændende proces, hvor man kan få lov til at udleve sin kreative side. Ved at tænke i funktioner, skabe sammenhæng, tænke over pladsudnyttelsen, skabe højde og struktur samt pynte med lys, kan du skabe en smuk og praktisk indretning, som passer til din stil og dine behov. Så gå i gang med at indrette din have eller altan, og nyd de dejlige frirum, som naturen kan tilbyde.

Skriv et svar