Sådan pifter du dit soveværelse op

En gang i mellem må der gerne ske noget nyt på boligfronten, og hvis du synes, dit soveværelse trænger til en make-over, så læs med her, hvor vi giver dig tips til, hvad du kan gøre for at pifte dit soveværelse op. 

Ofte skal der ikke så meget til, og tit kan en oprydning og måske en gang maling gøre underværker, så man nærmest føler, det er et helt andet rum. 

Udskift din gamle seng 

En seng holder ikke evigt, og det anbefales at udskifte sin seng en gang i mellem. Mange vælger blot en boksmadras uden ramme, men et flot sengestel kan virkelig gøre noget for soveværelset, og det er alt andet lige noget andet at lægge sig i en rigtig seng fremfor blot på en madras. Her kan du finde et stort udvalg af sengestel, hvis du er på udkig efter en ny seng. Du kan også købe et flot sengetæppe og puder i matchende farver, det kan virkelig friske rummet op. 

Enkelhed er nøgleordet til at skabe ro til at sove 

Soveværelset bør være så enkelt som muligt, så du har ro til at sove. Der skal altså ikke være alle mulige elementer som fylder og forstyrrer, og strygebræt, tørrestativ, motionscykel og gamle computere hører ikke til i soveværelset men skal stå et andet sted. Er du nødt til at have nogle af disse ting i soveværelset på grund af pladsmangel, kan du finde et opbevaringsmøbel, som tingene kan gemmes væk i, så de ikke står og roder. 

Ud med persienner og ind med foldegardiner 

Har du nogle gamle og utidssvarende gardiner kan du overveje at udskifte dem med nogle flotte og enkle foldegardiner eller måske et rullegardin. Sørg for at der ikke er alt for meget knald på farverne, men vælg hellere noget i dæmpede toner, som skaber ro både i rummet og i dig selv, så du kan sove godt hele natten