Sådan køber du et spisebord online

Køb af et spisebord er en stor beslutning. Ikke alene skal du beslutte dig for bordets stil, men du skal også sikre dig, at det passer ind i din spisestue eller dit køkken. Og hvis du køber et bord online, kan du ikke engang se det personligt, før du foretager et køb. Så hvordan sikrer du dig, at du får det rigtige bord? Her er nogle tips og råd, som du skal overveje, når du køber et spisebord online

Få målene i dit rum

Før du beslutter dig for dit bord, skal du måle hele rummets mål for at sikre, at det passer perfekt ind. For nogle mennesker kan det hjælpe at lave en dimensionstegning af spisestuen eller køkkenet, så de bedre kan visualisere, hvor meget plads et bord af en given størrelse vil optage. Dette er især vigtigt, hvis du har en mindre spisestue, som du skal købe et nyt spisebord til. Det ville trods alt være en skam at købe et bord, der er en smule for stort, især hvis pladsen i forvejen er lidt trang. Et bord, der har den perfekte størrelse til rummet, vil alt andet lige også gøre spisestuen mere indbydende og behagelig at være i, da der ikke vil være noget spildt rum.

Vælg den rigtige form

Det næste skridt er at vælge den rigtige form til dit spisebord. De mest almindelige former er runde, firkantede og rektangulære. Men der findes også ovale og ottekantede borde. Hvilken form du vælger, afhænger i høj grad af rummets form og størrelse, samt hvor mange personer du ønsker at have plads til omkring bordet. Hvis du har et lille, kvadratisk rum, vil et rundt eller firkantet bord sandsynligvis være bedst, da det vil udnytte den tilgængelige plads bedre end et rektangulært bord.

Men hvis du ofte underholder store grupper, eller hvis du har et underligt formet rum, er et ovalt eller ottekantet bord måske bedre, da de kan rumme flere personer end andre former. Hvis du ofte har store grupper, bør du måske bare købe to rektangulære borde og sætte dem sammen, når det er nødvendigt!

Overvej din livsstil

En anden ting, du skal huske på, er, hvordan du rent faktisk bruger din spisestue eller dit køkken. Holder du regelmæssigt store middagsselskaber? Laver dine børn deres lektier ved køkkenbordet? Spiser du de fleste af dine måltider foran fjernsynet? Hvis du ved, hvordan du rent faktisk bruger din spisestue eller dit køkken, kan du nemmere afgøre, hvilken type bord der passer bedst til dig.

Hvis du ofte har gæster eller har store familier, er et større bord sandsynligvis bedre, da det giver dig flere muligheder for at underholde og placere folk komfortabelt. Men hvis du ikke underholder meget eller har mindre familier, vil et mindre bord måske fungere bedre for dig, da det vil være mere intimt og tættere sammenbragt

Men ved at holde disse nøglefaktorer i tankerne – størrelsen og formen af dit rum samt vejen til dit hjem – burde du relativt let kunne finde det perfekte bord til dit hjem!