Hvordan gaming forandrer verden til det bedre

Det er ingen hemmelighed, at spil er et af de mest populære tidsfordriv i verden. Ifølge en rapport fra spilanalysefirmaet Newzoo er der 2,5 milliarder gamere rundt om i verden, og det tal forventes kun at vokse i de kommende år. Men det er ikke kun det rene antal mennesker, der spiller spil, der er imponerende; det er også den måde, som spil ændrer verden på. Her er blot nogle få eksempler på, hvordan spil har en positiv indvirkning på samfundet.

1) Spil fremmer social forandring

Takket være spil som “Assassin’s Creed Origins”, ” Horizon Zero Dawn” og “Call of Duty: WWII”, der tager fat på virkelige problemer som racisme, sexisme og krig, bliver gamere mere bevidste om sociale problemer og er mere tilbøjelige til at handle til støtte for sager, de holder af. Faktisk viste en undersøgelse fra University of Pennsylvania, at folk, der spillede disse typer spil, var mere tilbøjelige til at donere penge til velgørenhed og underskrive underskriftsindsamlinger i forbindelse med sociale spørgsmål end dem, der slet ikke spillede videospil.

2) Spil hjælper folk med mentale sundhedsproblemer

For mange mennesker, der lider af mentale sundhedsproblemer som angst, depression og PTSD, kan traditionelle former for terapi være ineffektive. Men videospil, der bruger virtual reality (VR)-teknologi, giver nyt håb for disse personer. En undersøgelse offentliggjort i Frontiers in Psychiatry viste, at VR-terapi var en effektiv behandling for patienter med PTSD, og andre undersøgelser har også vist lovende resultater for behandling af angst og depression med VR.

3) Spil forbedrer kognitive evner

Det er ikke kun din hånd-øje-koordination, der får et boost af at spille videospil; dine kognitive evner får også en træning. En undersøgelse offentliggjort i Nature viste, at actionbaserede videospil kan forbedre opmærksomheden, hukommelsen og problemløsningsfærdighederne, mens en anden undersøgelse viste, at strategispil som “Civilization” kan øge spillernes IQ-scorer. Så hvis du leder efter en måde at give din hjerne træning på, så prøv at tage en controller i stedet for en vægt!

4) Spil bringer folk sammen

I en verden, hvor vi i stigende grad er isoleret fra hinanden takket være teknologien, er det vigtigere end nogensinde før at finde måder at komme i kontakt med andre på. Og gaming giver den perfekte mulighed for at gøre netop det. Spil som “Minecraft”, “Overwatch” og “Fortnite” har skabt fællesskaber med millioner af spillere, der mødes for at opbygge venskaber, samarbejde om projekter og bare have det sjovt. For mange mennesker er disse online venskaber lige så betydningsfulde – hvis ikke mere betydningsfulde – end deres offline venskaber.

Der er ingen tvivl om, at spil har en positiv indvirkning på verden, lige fra at fremme sociale forandringer til at hjælpe folk med psykiske problemer. Så uanset om du er på udkig efter en måde at gøre en forskel på eller bare vil have det sjovt, så tag en controller og begynd at spille!

Læs mere om gaming på esportscafe.dk