Hvilke havemaskiner bør du eje?

Livet som haveejer er både nemmere og sjovere med det rette udstyr. Der findes mange forskellige typer havemaskiner i rigtig god kvalitet. Har du ikke overblikket over hvilket arbejde, du skal udføre i haven, så bør du starte ud mest det mest nødvendige.

Hvad gør du, som helt ny haveejer?

Tillykke med med titlen som husejer! Det er en sand fornøjelse, at passe have og dyrke forskellige grøntsager. Første skridt som succesfuld haveejer, er de rigtige haveredskaber og havemaskiner. Det er vejen, hvis du vil være en glad haveejer de næste mange år frem. Som ny haveejer er det vigtigt, at de basale haveredskaber er indkøbt.

Liste med basis haveredskaber:

Hvilke havemaskiner som opstart?

Det første du skal undgå er – unødvendige havemaskiner! Det kan blive rigtigt dyrt og brænde ærligt, at ligge inde med maskiner og redskaber der både tager rigtig meget plads, og har kostet dig mange penge. Start derfor ud med at investere i en god plæneklipper på batteri eller benzin. Til mindre haver, kan en batteridrevet plæneklipper anbefales fordi, den er meget nemmere at skubbe rundt, og så lydniveau væsentligt lavere i forhold til den traditionelle græsklipper. Ulempen er at du skal huske, at oplade batteriet hver gang efter brug, og køb af ekstra batteri er altid rart, i tilfælde du har glemt at oplade, eller der skal klippes ekstra meget græs.

Har du derimod en større have, kan det anbefales at se efter en benzindrevet græsklipper. Kort fortalt har den fordelen ved at vælge en plæneklipper med forbrændingsmotor, at maskinen er klar og har en langt kraftigere motor, der kan klippe meget højt græs og større arealer af gangen. En motorplæneklipper kræver mere vedligeholdelse, og der skal påfyldning af både brændstof og olie engang imellem. Hvis du passer ordentligt på din plæneklipper, så kan du være sikker på at maskinen er velkørende de næste mange år.

En anden vigtig havemaskine er en hækkeklipper. Her kan du både få dem i benzin og batteri udgaver. Hække og buske er ret almindeligt i haver, og det er ikke her du skal spare, fordi en god hækkeklipper er nødvendigt til alle typer haver. Dan dig et godt overblik over din have, og tal med dine naboer inden du cutter hækken helt ned. Der er faktisk helt særlige regler for nabohække – du skal sætte ind i, for der er nemlig helt særlige regler for fælleshegn i boligområder.