Har du dårlig akustik?

Dårlig akustik i hjemmet eller der du arbejder kan faktisk påvirke dig i meget højere grad, end du måske tror. Her kan du læse mere om, hvordan du hurtigt kan forbedre akustikken og få et langt mindre støjforurenet indeklima.

Bliver du udsat for støjforurening?

Man kan blive udsat for støjforurening, der kommer udefra, men faktisk kan dårlig akustik derhjemme, også føre til støjforening indendørs. Dermed får man et meget dårligere indeklima, som kan være svært ubehageligt at opholde sig til over tid. Det er ikke altid man mærker, at der er dårlig akustisk før man flytter sig til et rum eller lokale, hvor akustikken er bedre. De fleste har prøvet at være på en bar eller restaurant, hvor akustikken er mærkbart dårlig. Det er ikke særlig rart at opholde sig i over tid. Man overanstrenger sin stemme, og man er helt ør, når man kommer udenfor i verden igen.

Det kan faktisk være, at du har dårlig akustik derhjemme eller, der du arbejder helt uden at vide det. Men det er en god ide, at forbedre akustikken, så du kan få et mere afslappet indeklima. Det er specielt vigtigt i lokaler som kontorer, venteværelser, restauranter og kantiner, men hjemme hos dig, kan du sagtens også få glæde af bedre akustik. Men er der noget at gøre?

Nem vej til god akustik

Det er faktisk ikke svært at forebedre akustikken, det kan man gøre med forholdsvis få greb. Hvis du bor i en bolig, hvor der er papirstynde vægge, og man kan høre den mindste lyd fra inde ved siden af, så er det en god ide at forbedre akustikken. Det kan man gøre med en akustikvæg og trælameller. Når du bruger akustikpaneler, så kan du nemlig lyddæmpe og fjerne rumklang. Det er både praktisk og har et flot stilistisk look.

Akustikpanel kan bidrage til meget bedre akustik i dit hjem. Hvis du vil bruge akustikpanel som rumdeler, så er det også muligt, så får du en lyddæmpende væg, der deler et rum i to. Det kan for eksempel være smart hvis man har små børn, der måske leger og larmer meget. God akustisk giver et langt mere behagelig indeklima, og derfor er der intet i vejen for, at du hurtigt kan montere et par akustikpaneler med trælameller eller en akustikvæg, for meget bedre akustisk i dit hjem eller på din arbejdsplads. Det behøver slet ikke være så svært – og det er meget mindre kompliceret at få bugt med dårlig akustik, end mange måske går og tror.