Guide: Sådan får du bedre styr på økonomien 

Har du svært ved at styre dit pengeforbrug hver måned? Måske føler du, at du gør hvad du kan for at spare penge op, men alligevel ender med at bruge dem? Mange mennesker ved ikke, hvordan de skal gribe det an, når det kommer til at spare penge op hver måned. Der kan selvfølgelig være andre faktorer som spiller ind, men der er nogle tips og tricks man kan prøve, for at det lykkedes. Læs med her.  

Lav et ordenligt økonomitjek 

Det lyder måske ikke som det allermest spændende, men det kan give pote. For eksempel er det en god idé at tjekke op på sine lån. Har man lån flere steder, kan det både være en dyr fornøjelse samt en træls overraskelse hver måned. Med en overraskelse, menes der at der bliver trukket penge til flere steder, hvilket man nemt kan glemme. Derfor kan det være at samlelån er noget for dig. Dette kan du læse mere om på Jubii.dk

Budgetter som kan hjælpe 

Hvis du ikke allerede har et budget, så kan det måske være en idé at tage en snak med din bank. Udover de faste udgifter er der selvfølgelig også mad og andre fornødenheder som man skal bruge penge på. Her kan det hjælpe, hvis man laver et madbudget for måneden.  

Det er også en god idé at handle stort ind eventuelt en enkelt gang om ugen. Ved at undgå at gå ned at handle hele tiden, kan man spare en del penge. For går man først ned efter toiletpapir, ja så kommer man sjældent hjem med kun toiletpapir. Der bliver lige pludselig skabt et behov, som man måske egentlig ikke havde. 

Hvis du holder af shopping, så kan det være en idé at afsætte et beløb du må bruge på dette om måneden. Måske det også var en idé at købe genbrug i stedet for nyt. Hvis du har et favorit designer mærke, så kan du ofte finde lige præcis det, som du søger – bare second hand. Du sparer både mange penge, og så er du også med til at gøre noget godt for miljøet.