Find den bedste seng til dig

Det er en stor investering, når du skal til at vælge en ny kontinentalseng til soveværelset. Den skal have den rette størrelser, og så skal den jo gerne se ud, som du ønsker det. Din seng er der, hvor du lader op til en ny dag, og den skal gerne passe ind med resten af soveværelset.

Hvis du har brug for hjælp til, hvordan du vælger den rette seng, så har vi lavet en lille guide, du kan følge, når du skal ud at vælge en ny seng. Hvis dette lyder som noget for dig, så læs med i artiklen her.

Sengetypen

Du har måske allerede nogle præferencer til din nye seng. Hvis ikke, så kan det være en god ide at undersøge, hvilken type seng du kunne tænke dig. Det kan være at du enten er til en kontinentalseng, en boksmadras eller måske en elevationsseng.

Typen af seng, kommer også an på, hvilke behov du har. Hvis du for eksempel sover bedst med benene oppe, eller vil have mulighed for at kunne sidde og læse inden sengetid, så er det klart en fordel med en elevationsseng, der har hæve- og sænkefunktion.

Ting tager tid

Du skal både bedømme sengen før og efter dit køb. Det kan godt være, at du er blevet vejledt til den rette seng, der måske ikke føles perfekt fra dag et af. Din krop skal vænne sig til din nye seng, og derfor kan du ikke altid regne med førstehåndsindtrykket.

Du kan prøve at give din nye seng et par ugers prøvetid. Hos nogle forhandlere er det muligt at returnere sengen, hvis den ikke gør noget godt for dig.

Boksmadrasser og kontinentalsenge minder om hinanden. De vigtigste er, at du vælger en type, der passer til din krop.

Du sover bedst med ret ryg

Det er individuelt fra person til person, hvilken type madras, der er bedst for kroppen. Derfor er en god tommelfingerregel at gå efter en madras, hvor din ryg er så ret som muligt.

Du kan prøve at mærke efter, om dine hofter og skuldre synker ordentligt ned i madrassen, og dine smallere punkter på kroppen ikke synker ned. De smalle punkter behøver nemlig ikke at synke ned i madrassen for at få ordentlig støtte.

Den rette seng til to personer

Hvis du bor med din kæreste, så sover i højst sandsynligt i samme seng. Som sagt, så er kroppe bygget forskelligt, især mande- og kvindekroppe.

Derfor skal sengen helst passe til jer begge. I kan vælge en madras med forskellige fastheder, der passer til den individuelle krop, så I begge kan få det bedste ud af sengen. I behøver derfor ikke sove i hver jeres seng, hvis I bare vælger den rette type af madras.