Fem must-see attraktioner i Milano

Når det kommer til must-see attraktioner, er Milano en by, der har det hele – historiske seværdigheder, verdensberømte museer og arkitektonisk imponerende kirker. Uanset hvad dine interesser er, vil du helt sikkert finde noget at elske i denne pulserende italienske metropol. Her er fem af de bedste af Milanos seværdigheder, som byen har at byde på.

Duomo di Milano

Duomo di Milano er et af de mest ikoniske vartegn i hele Italien og er en gotisk katedral, som det tog næsten seks århundreder at færdiggøre. Med sine høje tårne og indviklede stenudskæringer er Duomo virkelig et syn at se. Og med sine 365 fods højde er den også en af de højeste kirker i verden! Sørg for at tage en tur på taget for at få en af de bedste udsigter over byen.

Pinacoteca di Brera

Pinacoteca di Brera, der blev grundlagt i 1776, er et af Milanos mest prestigefyldte kunstmuseer. Pinacoteca er hjemsted for værker af nogle af Italiens største malere, herunder Caravaggio og Raphael, og bør helt sikkert stå højt på din liste over steder at besøge. Selv hvis du ikke er kunstelsker, er museets smukke omgivelser i Palazzo Brera en tur værd.

San Maurizio al Monastero Maggiore

Denne udsmykkede kirke bliver ofte overskygget af sin mere berømte nabo, Duomo, men San Maurizio al Monastero Maggiore er et besøg værd i sig selv. Denne kirke blev bygget i 1458 og indeholder nogle af de fineste renæssancefresko i hele Europa. Og det bedste af det hele er, at der er gratis adgang!

Castello Sforzesco

Castello Sforzesco var engang en mægtig fæstning, der blev bygget for at beskytte Milano mod angribere, og i dag rummer den flere museer og kunstgallerier. Blandt højdepunkterne er Michelangelos sidste skulptur, “Rondanini Pieta”, samt Leonardo da Vincis verdensberømte “Den sidste nadver” Hvis du er interesseret i at lære mere om Milanos historie, er dette helt sikkert stedet, du skal tage hen.

Santa Maria delle Grazie

Sidst men ikke mindst på vores liste er Santa Maria delle Grazie, en anden kirke med et utroligt interiør. Denne gang er det dog ikke freskoerne, der vil tage pusten fra dig – det er Leonardo da Vincis “Den sidste nadver” Dette mesterværk, der blev malet mellem 1495 og 1498, er virkelig et syn at se. Du skal bare sørge for at bestille dine billetter i god tid; kun 25 personer har adgang til værelset hver dag!

Der er ingen mangel på ting at se og gøre i Milano – du kan nemt bruge flere uger på at udforske alt det, som denne fantastiske by har at byde på. Men hvis du ikke har så meget tid (eller bare gerne vil nå alle højdepunkterne), skal du sørge for at tilføje disse fem must-see-attraktioner til din liste. Fra verdensberømte kunstmuseer til fantastiske gotiske kirker – du er sikker på at få en uforglemmelig oplevelse i Milano.