skiskole

3 tips til din første skiferie

Der er som bekendt en første gang for alt, også for skiferier, med mindre man absolut ikke har lyst til at prøve livet på pisterne. Hvis du har mod på det og måske netop har bestilt din første skiferie, så læs med og få gode råd, så du er klar til turen. 

Skisport har alle dage været populært, og mange ser frem til årets skiferie hele året. Selvom de franske alper trækker, og også Østrig og Schweitz har rigtigt gode skisportssteder, er der dog også mange, der vælger at sætte kursen nordpå og måske prøve kræfter med langrendsløjperne i de norske landskaber. 

Lej ski og støvler men køb resten 

Uanset hvor skituren går hen og om du løber langrend eller alpint, har du brug for udstyr som tøj, støvler og handsker. Handsker kan du læse mere om her. Det er muligt at leje støvler på skisportsstedet, og det kan være en god idé de første gange, man er afsted, for det er ærgerligt at have investeret mange penge i dyre støvler, hvis de kun blev brugt en gang eller to, fordi skiløb alligevel ikke var noget. 

Træn hjemmefra og undgå ømhed 

Alle kender til at have lavet noget, man ikke plejer og derfor blive øm i kroppen. Sådan er det også med skiløb, og her kan man blive frygtelig øm i lårene, ballerne og overarmene, men her kan man forberede sig hjemmefra. Nogle motionscentre tilbyder skitræning, men du kan også finde øvelser på nettet og lave derhjemme. Dette kan være en virkelig god investering, da man med forudgående træning kan mindske ømheden, som ellers kan vare mange dage. 

Meld dig til skiskole 

Når du ankommer til skisportsstedet kan det også anbefales at gå i skiskole for at lære, hvordan man løber på ski. Naturligvis kan man også lære det af sine rejsefæller, men her har man tendens til også at lære unoderne, og derfor kan det altså være en god idé at starte med undervisning af professionelle instruktører.