Dukker: barnets bedste ven

De findes i forskellige størrelser, farver, materialer. Nogle er meget livlige, de kan græde og blinke. Andre har en fast krop, men slaskede arme og ben. Nogle skal med alle steder hen, andre ligger oftest i dukkesengen. Nogle har et helt klædeskab, andre har et favorit-outfit. Men fælles for dukker er, at de er elsket legetøj. Og det er der flere grunde til.

Hvorfor er dukker så populære?

Der er den helt åbenlyse grund, at de er menneskelignende, de kan have forskelligt tøj på, og så passer de perfekt ind i en virkeligheds-mimende leg som for eksempel mor-far-barn-leg. Desuden så findes der efterhånden virkelig meget sejt dukketilbehør.

Man kan efterhånden få så meget udstyr og tilbehør til dukker, at de kan være med til alle dagens aktiviteter. Dukken kan komme med på potten, på cyklen og når der skal bades.

Populært, men også sundt 

Leg med dukken kan motivere til mange forskellige lege, men også til udvikling af nye færdigheder. Særligt i forhold til relationer og empati, kan dukkeleg være givende, fordi barnet i legen forholder sig til den lille.


Det er sundt for barnet at kunne mime sin virkelighed med en dukke. For mange er det en god træning til ankomsten af en lillesøster eller lillebror. Eller som motivation for selv at lege med dukken og udforske den store verden. Men at have en dukke ved sin side, kan også gøre hverdagens gøremål nemmere, for det er sjovere at skulle i bad, hvis dukken skal med. Måske sengetid også bliver hyggeligere, hvis dukken er med.

Tidsløst legetøj

 Måske du selv kan huske, hvordan du selv legede med dukker, da du var på alder med dit barn? De fleste har i hvert fald haft en eller flere dukker som lille. Nu hvor de findes i en masse forskellige udgaver og med meget forskelligt tilbehør, gør det det ikke mindre populært.

Dukker er et populært og tidsløst stykke legetøj, og ud over at være legetøj kan de også være en følgesvend, når de små fødder skal indtage den store verden. Måske du endda stadig har dukken fra din barndom og af denne nu kan blive dit barns bedste ven?